Hallo, mijn naam is Patricia Sluiter en heb in 1996 Kittenopvang Moederloos opgericht.
Begin dit jaar zijn wij zelfstandig gegaan.

Wij zijn een particuliere opvang (met vele gastgezinnen) die zich bekommeren om:
- Gedumpte kittens die wij geregeld uit de container, glasbak of water halen.
- Kittens waarvan de moederpoes haar kittens niet wil zogen / geen aandacht voor haar kittens heeft. (onervarenheid / ziekte van poes)
- Kittens die niet in staat zijn om bij moederpoes te drinken omdat er geen zuigreflex / zuigkracht is. (sondevoeding)
- Kittens die te zwak zijn door ziekte (bv niesziekte) en apart gehouden moeten worden en door dwangvoeding erdoor heen gesleept moeten worden.
- Prematuurkittens.
- Kittens die ziek zijn en de eigenaar de zorg zelf niet kan nemen. Wij nemen dan de zorg over voor de eigenaar.

Wij geven aan Cattery’s de cursus: “Kittens flessen vanaf 1 dag oud”.
In deze cursus word er geleerd hoe je een zwak kitten kunt herkennen en direct op de goede manier kunt handelen zodat het kitten binnen aanzienbare tijd weer lekker bij zijn Mama kan drinken. Hoe de fles gegeven word, wat te doen bij verslikking, het stimuleren en het constateren van een verstopping en nog veel meer. Ook heeft men vaak te kampen met geen goede melkproductie. Wij geven ook advies in het op gang brengen van de melkproductie na een keizersnede, 1e worp, ziekte bij moederpoes etc. Door de cursus te volgen is het sterfpercentage terug te brengen naar minimaal. De cursus begint met de draagtijd tot aan het vaccineren en plaatsen van het kitten. Zeer uitgebreid en al veel cattery’s hebben deze cursus gevolgd, met positief resultaat.
De cursus duurt gemiddeld 4 tot 5 uur en u krijgt alle informatie op papier mee naar huis. De kosten van de cursus bedragen €40,-

Patricia Sluiter, Kittenopvang Moederloos, 06-52441161.Klik op bovenstaand logo om naar de website te gaan